Filmskolen får masterstudium!

Forrige fredag, tre dager før valget, kom omsider beskjeden vi har ventet så spente på: Den norske filmskolen får tildelt 12 studieplasser for masterstudiet i film – en kunstfaglig master innen film, fjernsyn og nye medier, fra 2013!

8708279046_7dce64ebeb_c

Høgskolen i Lillehammer og Filmskolen har lenge jobbet for å få på plass dette studiet. Skolen utarbeidet et masterprogram som ble godkjent og anbefalt av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), men fikk ikke pengene til å gjennomføre masterplanene. Mange artikler og leserinnlegg har blitt skrevet, og i januar i fjor arrangerte studentene ved Filmskolen en markering foran Stortinget for å få politikernes oppmerksomhet.

Filmskolenstortinget

Fredag kom endelig beskjeden fra Kunnskapsdepartementet om at pengene er på vei. Oppstart av masterprogrammet blir trolig i 2015, hvor 12 utvalgte filmskapere med minimum en bachelor og to års praktisk yrkeserfaring innen film får muligheten til å fordype seg i filmfagfeltet.

Sommerantrekk

Om to uker feirer Filmskolen 15-års jubileum. Takk for gaven, Kunnskapsdepartementet!