Kull 8 er i gang med sitt andre år på Filmskolen

Mandag 20. august var samtlige 42 studenter fra kull 8 på plass i Lillehammer for å fortsette sin filmutdanning på Den norske filmskolen etter endt sommerferie. Med kull 7 uteksaminert og spredd for alle vinder (i Oslo) føltes skolen tom og vanskelig å fylle med rot og tomme kaffekopper helt på egen hånd. Men etter en lang og fuktig sommer med eller uten filmproduksjon involvert i ferieplanene var alle var klare til dyst, det vil si til å lage sjangerfilm, TV-serie og dokumentarfilm, som er det som står i hovedfokus dette semesteret.

3. semester startet med et kurs i sjangerfilm. «Penneprøve» 5 (filmøvelser) går nemlig ut på å lage en scene fra en spillefilm som enten er film noir, thriller, science fiction eller fantasy. Deretter ble det fest, i ekte norsk-sommer-stil (og Kjartan hadde bursdag!):

 

Alle bildene er tatt av Thomas Grotmol.