3 eksamensfilmer wrappet!

Nå har de første 3 eksamensfilmene gjort ferdig sin innspillingsperiode! Det har vært en opplevelse for de 3 gruppene som har hatt opptak på Jæren, Rykinn og Studio på Lillehammer. De skyter i skrivende stund sitt siste bilde på det som vil bli tre veldig interessante filmer.

På Jæren har det vært mye vær. Snøstorm og vind den ene dagen, varm vårdag den andre. Teamet har måtte hanskes med utstoppede dyr, kjederøykende taxisjåfører og storslåtte landskap.

På Rykinn har det vært kaldt. I kuldegrader ned til -20 har teamet samarbeidet hardt for å få de beste bildene. Vi er spente på steadycam-opptakene fra exteriørt snødekt Oslo.

På Lillehammer har det vært varmt. Gutta har gått i shorts og t-skjorte i et molton/greenscreen-dekket studio 1 i filmskolens lokaler. Europeisk stemning i dekken med danske skuespillere og Gjende-kjeks.

Alle 3 gruppene har fanget fine ting. Nå starter del 2: etterarbeid og opprydning for denne gjengen.

De 3 siste innspillingsteamene setter avgårde denne uken – to mot varmere strøk som ikke er så varme allikvel. Etter heftig snøfall over Balkan har de to utenlandsinnspillingene møtt uvandte utfordringer i forarbeidet. Men vi krysser fingrene for at snøen ikke blir en større hindring.

Bildene er tatt av John-Erling Holmenes Fredriksen, Liv Karin Dahlstrøm, Anette Ruud Andersen.