Kull 7 sier hei til kull 8 og det som kommer

I disse dager er det ekstra gøy å spasere i filmskole-gangene. Kull 7s siste år står for døren og kull 8 har benket seg i visningsrommet. For oss som går sakte forbi med lange, nysgjerrige blikk ser det ut som de er godt i gang med integreringen.

Etter et år med ekko og god benplass er det forfriskende å høre småtrippende individer fylt av energi strømme ned trappene og fylle tomme rom og kroker. Vi catchet kun et lite glimt av dem, kull 8, før de reiste til Kristiansund på den tradisjonelle «reis-langt-i-buss-til-ukjent-sted-og-bli-kjent-turen». Den morgenen sydet det av forventninger og nervøsitet i begge kull tror jeg. Nå som vi går fra 42 til 84 filmskolestudenter blir skolen et helt annet dynamisk miljø.

Tradisjonen tro stoppet bussen med det reisende kullet fredag ettermiddag på skolens parkeringsplass. Derfra ble de geleidet inn i et røykfylt studio 1 der kull 7 på verdig vis innviet dem i filmskolens ritualer.


Photocredits: Thomas Grotmol

In other news: For oss i kull 7 er eksamensfilm-forberedelser igang for regissører, produsenter og manusforfattere. For fotografer og PDer er musikkvideo-planlegging hovedfokus fremover. Lydfolkene jobber med tv-mix og klipperne har påbegynt 9 ukers langfilmklipp. Og så skal vi ta godt vare på kull 8. Det krever sin planlegging. Forresten, velkommen kull 8 – vi er så glade for at dere er her endelig!