Gjenskap et maleri

Fotografer og produksjonsdesignere gyver løs på følgende oppgave i ukene som kommer: «gjenskap et maleri som film», med utgangspunkt i to malerier av Norman Rockwell og John William Waterhouse. Målet er å komme så tett på originalen som mulig, ved hjelp av studiobygg, SFX og VFX. Hovedlærere er Guri Giæver, Serge Dardeau, Martin Gant og Kjell Vassdal.

Den første uken har de to gruppene plukket maleriene fra hverandre for å avgjøre hva som skal bygges i full størrelse, hva som skal bygges som miniatyrer, hva som skal løses som egne opptak eller gjenskapes digitalt, og hvordan alt skal syes sammen til en helhet. En utfordring er at begge maleriene er i portrettformat, og må utvides i bredden for å passe de vanlige filmformatene (eks. 16/9 eller 4/3). Handlingen må også planlegges — hva er det som foregår i bildet? Målet er et forløp på ca. 30 sekunder som til slutt ender opp med den endelige posituren som fanget av maleren.


Previsualisering både fysisk i studio og digitalt i 3D benyttes for å teste ut ulike løsninger. Malerne jukser ofte med perspektiver, størrelsesforhold og lyssetting for å skape det resultatet de ønsker, og dette må tilsvarende jukses for å klare å gjenskape scenen foran kamera. Dessuten har maleriene (åpenbart) en malerisk karakter som gruppene må ta stilling til i hvor stor grad de skal overføre til filmen.

Marcus Broderson kommer til skolen senere i måneden med sine medhjelpere for å sette sammen de ferdige filmene. Forhåpentligvis kan vi legge ut flere bilder av prosessen underveis.