Kull 9 presenterer sine eksamensfilmer

Eksamensfilmene til kull 9 begynner virkelig å ta form om dagen, og nå kan vi endelig presentere de på bloggen. Gaten, Mustang og Generation Mars går i opptak i februar mens Rekviem, Finite og Forfalne går i gang i mars. De fleste av prosjektene har allerede kommet seg på Facebook, gå derfor inn og lik de, støtt de på IndieGogo og les mer om dem her:

GATEN

(arbeidstittel)

En gravid kvinne og en kvinne som er offer for menneskehandel håndterer over en natt problemet med å ha drept en sexkjøper.

PREMISS: Hva er du villig til å ofre for å være en god person?
TEMATIKK: Privilegier

Regi: Johanna Pyykkö
Manus: Marta Huglen Revheim
Produsent: Dag André Koteng
Foto: August Fabritius Sanengen
Produksjonsdesign: Susanne Vågsæter
Klipp: Thomas Hasselstrøm
Lyddesign: Therese Næss Diesen

MUSTANG

MUSTANG er en historie om lojalitet, svik og en nyoppusset Ford Mustang.

Helgepappaen Kim-André har forberedt tidenes bilferie med sønnen Marius. De er klare for avreise når den ærverdige Mustangen er borte. Sporene leder tilbake til Kim-Andrés mor, Tora, som sitter i en økonomisk klemme, og Kim-André tvinges til å velge: Skal han være verdens beste far og svikte moren, eller redde henne og svikte sønnen?

Regi: Jon Carlstedt
Manus: Harald Mæle jr.
Produsent: Kristoffer Sindre Vittersø
Foto: Catharina Natalie Wandrup
Produksjonsdesign: Lise Hillkirk Olimb
Klipp: Idun Hermansen Kvasbø
Lyddesign: Kristoffer Endresen

Facebook         IndieGoGo

12240269_1517586168552315_36118986858ddddddddd12471228_o

GENERATION MARS

Astrid (25) har alltid drømt om å bli noe stort, noe større enn den lille leilighet hun har vokst opp i. Hun kjenner stort press på seg selv for å bli elsket. En dag  kom muligheten til å bli en stjerne.  En sjanse hun ikke kunne la gå fra henne. Hun søkte Generation Mars – et reality show på Mars. Et show hvor vanlige mennesker først trenes til å bli astronauter og de fire vinnerne får sjansen til å dra til den røde planeten for å leve der resten av livene sine uten å kunne komme tilbake.

Flere år har gått og nå er Astrid en av de 4 som skal bli sendt til Mars for første gang. Fans og paparazzis er overalt. Champagne, gaver og tusenvis av journalister venter på å intervjue Astrid. Alt er klart for at Astrid skal forlate planeten og starte sitt nye liv på Mars. Men en siste prøve gjenstår. Snart vil Astrid dra fra alle hun elsker og livet sitt på Jorden. Hun vil bli en del av verdenshistorien. Men er hun virkelig i stand til å forlate alt for å bli kjendis?

Regi: Alexander Armas Kereklidis Turpin
Manus: Jørgen Færøy Flasnes
Produsent: Elisa Fernanda Pirir
Foto: Mattias Pollak
Produksjonsdesign: Marius Winje Brustad
Klipp: Herman Mjølge Lysne Paulsen
Lydesign: Bror Kristiansen

FacebookIndieGoGo

REKVIEM

REKVIEM handler om Amanda (24), en jente som leter etter øyeblikkene som er større enn livet. Hun bor sammen med sin datter, Lana (6) og sin mor, Tove (38). Lana er mer en lillesøster enn en datter og det er Tove som tar vare på henne, mens Amanda lever tenåringslivet sitt til det fulle.

Historien vår begynner når Amanda får beskjed om at Tove ikke kan være barnevakt for Lana. Det er nyttårsaften og Amanda vil på fest, men Tove gir henne et ultimatum: enten blir du hjemme med barnet ditt eller så flytter du ut. Amanda blir nå tvunget til å møte sin dypeste frykt: å være mor for Lana.

Regi: Julia Lindström
Manus: Amy Black Ndiaye
Produsent: August Falch Sørheim
Foto: Kristian Jaran Engelsen
Produksjonsdesign: Sanna Öhman Spjuth
Lyddesign: Gjermund Skog
Klipp: Toril Strøm

FacebookIndieGoGo

12195053_142275812795438_832634901408975886_o

FINITE

Finite er en post-apokalyptisk historie om ensomhet, om menneskets fundamentale behov for nærhet og om hvordan traumer og frykt paradoksalt nok kan føre til ødeleggelsen av nettopp det vi behøver mest. Hverandre.

Key, som lenge har søkt etter overlevende i et livløst  vinterlandskap, har nå kommet fram til utkanten av en tom spøkelsesaktig by, ledet dit av noen diffuse stemmer i radioen hans. Torturert av traumer og savnet etter nærhet begynner han å lete etter radiosignalets opphav og andre tegn på liv, men skadet og utslitt er hans tid i ferd med å renne ut. Kommer han til å finne den kjærlighet han så inderlig behøver før kropp og sinn bryter sammen? Og hvis han finner det han lengter etter, kommer han til å forstå hva det er, før det er for sent?

Regi: Marius Rolfsvåg
Manus: Kaja Eline Grøndahl
Produsent: Ravn Wikhaug
Foto: Torbjørn Sundal Holen
Produksjonsdesign: Kristian Lahn Vestby
Klipp: Kristian Tveit
Lyddesign: Johan Rasmus Pram

FacebookIndieGoGo – TBA

FORFALNE

Når Kristins far dør holder familien hennes på å falle fra hverandre. Hun får broren, som nesten ikke har vært der på 10 år, til å returnere hjem til gården for begravelsen, i et håp om å redde familien. Ting blir mye verre og nå står Kristin ovenfor valget: Å bli kjørt utfor kanten med resten av familien som ikke har gjort annet enn å bryte henne ned, eller redde seg selv.

Manus: Kjersti Wøien Håland
Regi: Ole Sebastian Kåss