Filmskolen går nye veier

For aller første gang lager studentene ved Filmskolen spillefilm. Seks team har i løpet av våren spilt inn og klippet hver sin film. Tidligere kull har også laget en større produksjon i løpet av andre semester, gjerne kalt midtfilm, men ingen har noensinne laget en hel spillefilm.

Rammene for øvelsen har vært «low budget-inspirert». Det har vært et lite team, et lett kamera, kun to lamper, og ingen assistenter utenfra. Hele ideen har vært at utstyret og teamet skal få plass i en bil. Filmskolen har samarbeidet med 4. årsstudenter ved Teaterhøyskolen (KHiO), og vært team har hatt to skuespillere derfra. Det har vært litt av et steg å gå fra sekvenser eller scener på max 10 minutter til å skulle produsere minst 45 minutt med ferdig film. Men alle har stort sett landet på bena.

Lyd og grading gjenstår og ferdigstillingen av fillmene skjer neste semester.

bilde 11

8794344926_911d81621c_h