Prisdryss over tidligere filmskolestudenter på Kortfilmfestivalen!

Den 36. Kortfilmfestivalen i Grimstad delte i helgen ut sine priser. Ikke mindre enn tre av de elleve prisene gikk til tidligere filmskolestudenter!

Isa, hovedkarakteren i To Guard a Mountain, spilt av Besim Murtezani.

Kortfilmfestivalens «Gullstol» for beste norske kortfilm gikk i år til Å vokte fjellet/To Guard a Mountain av Izer Aliu (regi kull 7). Filmen hentet også hjem «Timeglasset» for beste manus, skrevet av Tor Hubro Stene (manus kull 7).

«Gullstolen går til en helstøpt, troverdig film som stiller opp klare moralske dilemmaer, og som viser det indre og ytre presset to gutter utsettes for i kravet om å oppføre seg som voksne menn. Dette er en film som imponerte oss alle!» sa juryen da de presenterte vinneren lørdag.

My recurring dream

My Recurring Dream

Også studenter fra kull 6 ble hedret med pris på Korfilmfestivalen. Musikkvideoprisen gikk nemlig til tidligere filmskolestudent André Chocron (regi kull 6) for Cold Mailman – My Recurring Dream. Juryen sier blant annet følgende om vinneren: «En fascinerende video, med utrolig detaljerte elementer organisert med kunstneriske grep som gjorde overgangene fra scene til scene harmoniske og tankevekkende. Videoen bruker kjente teknikker på en frisk måte, med bilder som er sterkt knyttet til musikken, og den fanger vår oppmerksomhet på bildenes vei gjennom det ubevisste.»

The Act of Killing

Det kan også nevnes at Gullstolen for beste dokumentarfilm gikk til The Act of Killing som er klippet av Niels Pagh Andersen, en av klippelærerne på Filmskolen.

Les Aftenposten.no’s artikkel om saken her,

Grimstad Adressetidene her,

Agderposten her