Dokumentarprosjektene er i gang

camera

I løpet av høsten har studentene drevet med research og utviklet idéer om temaer det kunne være interessant å lage film om, parallelt med produksjonen av penneprøve 5 og andre øvelser. De har fått god undervisning og veiledning fra lærere og gjestelærere med erfaring i å lage dokumentarfilm i Norge, Danmark og England. Like før jul pitchet studentene idéene sine for lærerkomitéen og seks idéer ble så valgt ut til å bli realisert som dokumentarfilmer.

Premissene for oppgaven er at dokumentarfilmen må filmes i utlandet og temaet skal ha en link til Skandinavia. Hvert team må bestå av en fotograf, klipper og lyddesigner, innspillingen skal foregå over en uke og filmen kan bli maks 30 minutter lang.

De seks teamene skal reise til Frankrike, USA, Sarajevo, Mozambique, Nigeria og Bequai (øy som tilhører Grenadinene). Det vil bli lagt ut reisebrev fra dokumentarteamene her på bloggen etterhvert, så følg med for oppdateringer om små og store oppdagelser!