Klipp goes to Oulu!

Vi stakk selvfølgelig innom en sauna.

Få av oss visste mer om dette nærliggende, dog eksotiske landet enn at det var her Mummitrollet kom fra. Læringskurven var imidlertid bratt, og allerede på flyturen ble Trude fortalt at en matrett vi absolutt måtte prøve i Finland var «pizza». Samtidig lærte vi at det oftest er vanskelig å skille mellom når finner er ironiske eller alvorlige. Vel fremme i Oulu ble vi innkvartert på et lite, men sjarmerende hotell med egen karaokebar i underetasjen. Selvsagt var det en privat inngang for hotellgjester gjennom lobbyen. Dermed fant vi også fort ut at Finland er Karaokelandet med stor K. Til tross for at karaoke kanskje blir noe uglesett her hjemme i Norge, var det noe veldig befriende ved å se innadvendte og stille finner stille seg opp med mikrofonen og synge surt av full hals. Noen av klipperne (jeg skal ikke nevne navn) våget seg også opp foran mikrofonen til blandet applaus.

Vi fikk sett masse film, handlet alpeluer på Hennes&Mauritz, besøkt det lokale biblioteket og beundret den eneste turistattraksjonen i Oulu (en statue av en tjukk offiser). Vi kom oss selvsagt også på sauna, og fikk møtt en trivelig gjeng med studenter fra finske filmskoler. På veien hjem fikk flyet motortrøbbel, og vi fikk en ekstra natt på flyplasshotellet i Helsinki. Men vi takket ikke nei til en siste mulighet for å uttale morsomme finske skilt, og ta en avslutningssauna før vi forlot karaokens og pizzaens land for denne gang.

NB! Se forøvrig klippeklassens film fra Oulu: Crazycut Oulu

På hotellets karaokebar

Vi bodde i Oulus mest sjarmerende strøk.

På sightseeing.

Innimellom sauna-kokingen.

To danske drenger vi møtte på.

Stuck på flyplassen i Helsinki

Stuck på flyplassen i Helsinki # 2

Stuck på Gardermoen. Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur!