Ring 110!

Nesten to måneder har gått siden Kull 8 tok sine første usikre skritt inn i filmskolens lokaler. Siden den gang har vi klart å gå oss vill i Kristiansund, tatt stillbilder av narkomane dokker og kvinner som føder kyllinger, fått en overdose av Gymnaslærer Pedersens scene 16, og ganske nylig blitt kastet vann på av en brannmann. Det har vært en hektisk og spennende tid med andre ord. Det at vår frustrasjon med Avid har vært det eneste vi har klart å blogge om så langt får være et tegn på at vi har hatt litt for mange inntrykk å ta inn over oss. Jeg innrømmer at jeg heller burde skrevet et blogginnlegg tidligere enn å se f.eks «Conan i 3D», men euforisk som jeg var de første ukene ønsket jeg å få med meg samtlige filmer som gikk på Lillehammer kino. Dessverre gikk dette prosjektet i vasken da de satt opp «Til siste hinder» og «Smurfene».

Nuvel, nok om det! Vi har de siste ukene hatt teknisk opplæring, hvor vi klassevis har gått gjennom de andre klassenes arbeidsområder. Det vil si at vi på klipp har blitt nødt til å ta på kameraer, lysutstyr og generelt oppholde oss utenfor klipperommene, mens de andre klassene har blant annet vært innom klippegangen for å trykket på maskinene våre. Dette kunne ikke ende på noen annen måte enn at vi måtte ta oss gjennom et røyklagt lokale for å slukke en brann.

Vi ble ført opp til en forlatt låve ikke langt unna skolen, hvor to brannmenn satte fyr på propantanker og fettgryter, slik at vi skulle se hva som skjer hvis vi er uheldige nok til å gjøre dette selv. Denne fredagen hadde vi nemlig brannkurs. Vi var nødt til å ta oss gjennom låven i stummende mørke og med røyk over oss, vi ble også vist hvordan man putter folk i stabilt sideleie (både den behagelige og ubehagelige varianten), og til slutt måtte samtlige av oss bruke brannslukningsapparatet for å slukke en middels stor brann. Noe nesten alle klarte med glans. Som avslutning ble vi vist hvor farlig det var å kaste vann på brennende fett, og hvor stilige bilder man kan få av å gjøre det.

Vi har vært gjennom branntrekanten, heimlichgrepet og slukningsprosedyrer, så nå gjenstår det bare å lære seg hvordan vi lager film. Neste uke går vi igang med vår første penneprøve, og vi krysser fingrene for at vi slipper å bruke for mye av det vi har lært så langt!

Bildene er tatt av Thomas Grotmol, Runar Sørheim, Mikael Diseth og Åsmund Hasli.