Reisebrev: Tanzania

Mambo!

Varme hilsninger fra oss her i østlige Afrika, nærmere bestemt Moshi i Tanzania.
Moshi ligger ved foten av Kilimanjaro og er en liten, støvete og travel by med rundt 150 000 innbyggere.

Vi er nå halvveis i produksjonen og det har hittil gått veldig bra. Vi er blitt kjent med mange flotte barn med mye på hjertet. Dette er barn som bor eller har bodd på gatene i Moshi og omegn.Vi er forbauset over hvor positive og ressurssterke de er til tross for kortene de er blitt tildelt i livet. Mange har slitt med dop, alkoholiserte foreldre og misbruk på diverse måter.

Vi har også stiftet nærmere bekjentskap med Tete, en finsk dame som har dedikert livet sitt til å hjelpe gatebarna her nede. En intelligent dame med et stort hjerte. Hun er blitt vårt subjekt for dokumentaren, noe vi er svært fornøyde med. Hun har et unikt og reflektert syn på hvordan ting egentlig fungerer her nede.

Før vi kom ned hit så må vi innrømme at vi var litt klamme i skjorta da vi ikke helt visste hva kom til å møte og hvor trygt det egentlig var å filme her nede. Det har stort sett gått veldig fint, bortsett fra den dagen vi skulle filme en fotballturnering for gatebarna, arrangert av noen frivillige ved hostellet vi bor på. Vi ble nemlig ”tilfeldigvis” stoppet på veien dit av immigrasjonspolitiet. Vi trodde først at dette var en person som bare utga seg for å være politi og fortsatte derfor å gå. Dette skulle vi ikke ha gjort da dette var et brudd på loven og vi måtte inn til avhør. Etter heftige diskusjoner og noen telefonsamtaler hit og dit, ordnet det seg heldigvis. Vi svært glade for at vi har familie og bekjente her nede, eller så hadde vi kanskje kommet tilbake til Lillehammer tidligere en planlagt.

Nå er vi bare klamme på grunn av varmen.

Håper dere har det finte hjemme i Norge. Vi sees snart.

Jørgen og Ingrid.