Velkommen til studentenes blogg

Endelig er den her, bloggen om Filmskolen sett fra de strebende filmskole-studentenes standpunkt. Om prosjekter og prosesser, oppdagelser og utfordringer. Om dagene og nettene og livet på Lillehammer. Her får du vite alt om hvordan det er å være student på den intense utdanningen filmskolen tilbyr oss.

Det har tidligere eksistert en blogg for Den norske filmskolen som studentene har drevet, hvor blant annet den årlige julekalenderen har eksistert. Mye har skjedd siden den gang filmskolen.net var aktiv. Flere viktige diskusjoner har utspilt seg og store endringer skjedd høyt og lavt, både innad og utad på vår skole. Det er en utdanning i stor utvikling og derfor vet vi aldri hva som venter bak neste hjørne.

Det er litt over et år siden vi startet, 42 stk fordelt over 7 linjer, alle med forskjellig bakgrunn og erfaring, alle med forventninger til disse 3 årene som nå er godt i gang. Som første kull som tar i bruk penneprøvepedagogikk har vi ut ifra begrensninger jobbet oss igjennom penneprøve 1-5 det første året. Penneprøvene har utviklet seg sammen med vår kunnskap og vanskelighetsgraden økt. I tillegg har hver linje hatt individuelle øvelser, gruppeøvelser, filmanalyser og workshops med bl.annet gjestelærere fra Polen, England, Norge, Sverige og Danmark. Vi har vokst til å bli en sammensveiset gjeng klare til å ta utfordringer på strak arm. Falle om nødvendig. Og det er det.

Kull 6 vanker ikke lengre i gangene og selv om vi savner dem litt er det utrolig deilig å ha de skvulpende kaffekoppene for oss selv. Det er nå vi kan sette vårt merke på filmskolen. Det er nå vi vokser og forhåpentlig forstår ut at det er bare oss selv som setter begrensninger for vår utvikling.

Bloggens formål er å gi deg et innblikk i regissørene, fotografene, produksjonsdesignerne, klipperne, lydfolkene, produsentene, manusforfatterne og kollegiets virkelighet. Vi vil fortelle deg om ting som opptar oss. Den beryktede julekalenderen vil også dukke opp her fra 1. desember 2010. Mektig velkommen skal du være.

Anette
Klipp, kull 7